top of page

Welk verhaal vertel je jezelf?

Bijgewerkt op: 16 aug.Een paar weken geleden stapte ik uit bed en zo ongeveer alles aan mijn lijf deed zeer. Mijn knieën, armen, schouders, mijn rug.... Al een tijdje was het zo, maar de laatste tijd merkte ik het vaker. Het heeft ongetwijfeld alles te maken met mijn leeftijd en ook het gebrek aan beweging. Dus, dacht ik, daar moet ik iets mee. Spontaan ging ik op zoek naar een sportschool in de buurt en ik kwam meteen op een hele fijne website terecht. Ik meldde me aan en ging aan de bak.


Waarom heb ik dit niet eerder gedaan?


Dat heeft alles te maken met het verhaal dat ik mezelf vertelde. Ik heb mezelf een lange tijd verteld dat sporten niks voor mij is. Dat ik niks leuk vind, dat ik er niet goed in ben... Dat is een eigen leven gaan leiden. Ergens in de afgelopen maand vroeg iemand mij of ik vroeger wel eens gesport had? En ja, vroeger deed ik van alles: ballet, paardrijden, fietsen, tennis, judo, dansen...


Waar is dan het verhaal ontstaan dat ik sporten niet leuk vind?


Niet zo heel belangrijk verder, maar de moraal van het verhaal is: je vertelt jezelf soms dingen, die je ook gaat geloven, maar die helemaal niet perse de waarheid hoeven te zijn.


Dingen als: ik ben niet fotogeniek, ik hou niet van op de foto gaan, ik heb geen tijd voor nieuwe fotos, het is zo'n gedoe, wie zit er op mij te wachten... Ik heb alles al voorbij horen komen en niets is echt waar. Ik leg het uit:


  1. Iedereen is fotogeniek, en met een goede foto spreek je altijd iemand aan. Het liefst je ideale klant, maar als je nog niet zover bent, dan bereik je in ieder geval iemand die nu al iets van je kan leren.

  2. Als je niet 'houdt' van op de foto gaan, bedenk je dan: dat hoeft ook niet. Het gebeurd vaak wel dat iemand de foto's ineens wél leuk vindt, maar foto's van jezelf dienen vooral een groter doel. Ze laten je klant kennis maken met jou en met je dienst of product.

  3. Wanneer je geen tijd hebt, of het teveel gedoe vindt: daar zijn oplossingen voor: mensen die met je meedenken, je kledingadvies geven of helpen met je haar en makeup... En mijn kortste fotoshoot is maar 45 minuten: tijd heb je echt wel.

  4. Er is altijd iemand die op jou zit te wachten. Er is altijd een reden waarom mensen zich fijner voelen bij de 1 dan bij de ander. Of graag in de ene winkel kopen, in plaats van een andere. Er is ruimte voor iedereen, dus ook voor jou.

Welk van de verhalen vertel jij jezelf om de volgende fotoshoot steeds voor je uit te schuiven? En klopt dat verhaal eigenlijk nog wel? Of is het iets dat je ooit tegen jezelf hebt gezegd, omdat je misschien een keer een niet zo fijne ervaring hebt gehad, en dat vervolgens voor waarheid hebt aangenomen?


Het kan ook anders. Ik laat het je graag zien.


Wil je meer weten? Je kunt hier contact met me opnemen om heel vrijblijvend te praten over hoe we zouden kunnen samenwerken.


 

Over Renate op de blog

Mijn naam is Renate. Ik ben de fotograaf achter Flashback Fotografie maar ook een ondernemer een trotse moeder.

Ik fotografeer ondernemers die succesvol zichtbaar willen worden op social media en op hun websites, zonder consessies te doen aan wie ze zijn.
 
Klik hier om als eerste nieuws, inspiratie en aanbiedingen te ontvangen


 21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page