• Flashback Fotografie

Succesvol ondernemen online? Wees zichtbaar.


Gelukkig Nieuwjaar!


Het is 2020 en misschien is het dit jaar wel een van je doelen om je bedrijf nu écht succesvoller in de online markt te zetten. Maar hoe doe je dat? Je hebt een goede website, je post regelmatig nieuwe berichten, voegt hashtags toe en toch kom je niet verder dan een paar likes van je vriendinnen en groei je niet zo hard als je zou willen. Hieronder geef ik je 3 tips die je daarmee helpen.


1. Laat jezelf zien.

Wanneer je het spannend vind om meer van je zelf te laten zien, dan helpt het misschien om te bedenken dat mensen liever een dienst of een product kopen van iemand die ze kennen of het gunnen. Er is zoveel concurrentie, als klanten niet goed weten wie jij bent of waar je voor staat, dan is er nog keuze genoeg. Laat daarom meer van jezelf zien en deel wie je bent en wat je belangrijk of leuk vindt. De mensen die hierop aanhaken, zijn jouw potentiële klanten.  


2. Laat van je horen.

Het is niet genoeg om jezelf alleen maar te laten zien. Om een relatie met je klanten op te bouwen, is het belangrijk dat je reageert op het moment dat ze de moeite nemen om een bericht of een vraag bij je achter te laten. Ik snap dat je niet 24/7 online bent, maar als je klant eenmaal bij je aan de digitale deur staat, is het best vervelend als de deur dan een week dicht blijft. Er is altijd wel een andere winkel die wel open is.


3. Social media draait niet om de aantallen.

Zo vaak kijken mensen naar het aantal volgers, het aantal likes, of comments. En dat is jammer, want dat weerhoudt je er misschien van om content te plaatsen. Wat als je op een post maar 3 likes krijgt? Het is niet belangrijk. Misschien heb je 30 volgers en krijg je 10 likes. Dan doe je het per ratio nog steeds beter dan iemand met 5.000 volgers en 100 likes. Snap je? Het draait om interactie. Social media vindt het belangrijk dat je post, hoe vaak je post, hoe snel je reageert en hoe vaak je op andere pagina's likes of comments achterlaat. Dus wil je dat mensen jou zien, dan zul je zelf ook socialer moeten zijn.


*Gratis extra social media tip: kun je mensen of plekken taggen in je post? Doe dat. Wij fotografen vinden het superfijn om genoemd te worden als de maker van het werk, maar ook je vriendinnen, andere ondernemers of horeca zijn blij met je vermelding. Ze zullen comments bij je achterlaten, je bedanken of de post delen. En dat is allemaal gratis reclame.


Ik hoop dat deze tips nuttig voor je zijn! Vind je het leuk om me volgen? Dat kan onder andere op Instagram: www.instagram.com/flashbackfotografie.

@2020  RENATE BOERE | FLASHBACK FOTOGRAFIE | ALL RIGHTS RESERVED

  • Flashback Fotografie Instagram
  • Flashback Fotografie Facebook
  • Flashback Fotografie LinkedIn