• Flashback Fotografie

Starten na je 40-ste.


Natuurlijk is het fijn als je 20 bent en je weet wat je wilt. Je bent ergens heel goed in en je maakt daar je werk van. Dat vind ik echt tof, mensen die al jong weten: dít ga ik doen. Laat je trouwens niet gek maken als je 20 bent en je hebt nog geen idee. Jouw voordeel is: je hebt de tijd. Doe verschillende dingen om erachter te komen wat je leuk vindt.


Soms zijn de omstandigheden zo dat je midden in je leven ineens van werk verandert. Ik zie het veel om me heen en ik heb het zelf ook meegemaakt. Maar hoe is het eigenlijk om na je 40-ste een eigen bedrijf te beginnen?


Ik ben voor mezelf gaan werken toen ik vanwege een reorganisatie geen baan meer had en ik niet meer 30+ uur op kantoor wilde werken. Ik wilde flexibel thuis zijn voor mijn dochter en vooral werk doen waar ik plezier uit haal en andere mensen ook blij mee maak. Ik geloof oprecht dat wanneer je werk doet dat je leuk vindt, je succesvol zult zijn in wat je doet. Ik geloof ook dat je leeftijd er dan helemaal niet toe doet.


Drie dingen die ik leerde toen ik voor mezelf ging werken:

  1. Ongeacht je leeftijd, gaat het vooral om je passie. Elke leeftijd heeft voor- en nadelen maar wanneer je je werk met passie doet, gaat het veel gemakkelijker.

  2. Voor mij persoonlijk geldt dat hoe ouder ik word, hoe meer ik vertrouw op mijn eigen kracht en tempo. Ik luister naar anderen, maar vertrouw op mezelf.

  3. Voor elke leeftijd is er een doelgroep. Weet wie je doelgroep is, en doe wat je doet voor die groep mensen. Je kunt niet iedereen gelukkig maken en het is geen wedstrijd.

Denk jij erover om iets anders te gaan doen? Of ben jij halverwege van carrière gewisseld? Hoe is dat uitgepakt? Wil je het delen? Laat dan een bericht achter. Ik vind het leuk om te lezen!


@2020  RENATE BOERE | FLASHBACK FOTOGRAFIE | ALL RIGHTS RESERVED

  • Flashback Fotografie Instagram
  • Flashback Fotografie Facebook
  • Flashback Fotografie LinkedIn