• Flashback Fotografie

Jullie trouwdag - Waar kun je op besparen?

Updated: Oct 10, 2019


Wat jullie budget voor de trouwdag ook is, een bruiloft kost altijd geld. Natuurlijk wil je de dag zo mooi mogelijk maken, maar je kunt op sommige items ook geld besparen. Hieronder volgen 10 tips voor een chique bruiloft, zonder dat je het budget te buiten gaat.


Kies jullie 3 items

Kies samen 3 onderdelen van jullie trouwdag het meest belangrijk voor jullie zijn. Bijvoorbeeld de locatie, de kleding of het aantal gasten. Daarna bepaal je welke 3 onderdelen het minst belangrijk voor jullie zijn. Bijvoorbeeld de taart, bloemen of de uitnodigingen. Je budget stel je vast aan de hand van jullie prioriteitenlijst. Zo geef je geen geld uit aan dingen die eigenlijk niet zo belangrijk zijn.


Maak een reservepot

Zet ongeveer 10% van het budget opzij voor onvoorziene uitgaven. Heel vaak komen er ineens nog kosten bij die je vooraf nog niet bedacht had. Wanneer jullie vooraf een potje maken voorkomen jullie achteraf dat je voor verrassingen komt te staan.


De bruidstaart

Een bruidstaart kost al snel een paar honderd euro. Een bruidstaart is duur omdat er meerdere lagen op elkaar gestapeld moeten worden, dit is lastiger om te maken, het kost meer tijd en daarom geld. Wanneer je losse taarten bestelt, is het al een stuk goedkoper. Zijn er mensen in je omgeving die goed kunnen bakken? Dan kun je ze misschien vragen om je te helpen met het bakken van jullie taart? Als alternatief voor taarten zie je ook steeds vaker mooi versierde cupcakes. Superlekker en je kunt je helemaal uitleven met de verschillende smaken en de versieringen.

Kijk kritisch naar de gastenlijst

De gastenlijst is meestal ook een grote kostenpost. Hapjes, drankjes, een diner en bedankjes… het tikt allemaal lekker snel aan. Als je niet wilt bezuinigen op de catering, dan is het misschien wel een goed idee om naar het aantal mensen op de gastenlijst te kijken. Misschien zijn er mensen die je niet vaak ziet maar je voelt je toch verplicht om ze te vragen? Dat hoeft niet. Het is jullie trouwdag en jullie bepalen zelf wie er komt. Je kunt natuurlijk alle collega’s uitnodigen, of alleen de mensen waar je echt iets mee hebt.


Geef een fotograaf cadeau

Een goede fotograaf is aan de ene kant een heel belangrijk onderdeel van de bruiloft, aan de andere kant is het ook een (groot) deel van het budget wanneer je de hele dag een fotograaf (of 2) aanwezig wilt hebben. Wij zien steeds vaker dat de fotografie cadeau wordt gegeven door familie of een groep vrienden. Weet je niet wat je het bruidspaar wilt geven en hebben ze alles al? Geef de fotograaf cadeau!


Nog een keer... de fotograaf

Nog een manier om op de fotografie te besparen is om het aantal uren van de fotograaf te beperken tot wat jullie echt belangrijke momenten vinden, zoals de ceremonie, de officiële reportage en het aansnijden van de taart.

Alleen… de ervaring leert ons dat bruidsparen hier (achteraf) bijna altijd spijt van hebben. Regelmatig horen we: maar mijn achternichtje | buurvrouw | collega heeft ook een goede camera en die maakt de foto’s van het aankleden of de receptie wel. Wij kunnen in niemands portemonnee kijken, maar een goede fotograaf heeft ervaring met weinig licht, om de rommel heen fotograferen en kan improviseren waar nodig. Daarnaast: als de jurk uit is, het feest is klaar en de taart is op, wat hou je dan over? Juist… de foto’s. En dan is het toch prettig als ze mooi belicht en scherp zijn.


Do it yourself - met anderen

Met DIY artikelen kun je best veel geld besparen. Het is persoonlijk en maakt jullie bruiloft daardoor heel bijzonder, want je maakt alle items helemaal naar jullie smaak. Maar vergis je niet in hoeveel werk het met zich meebrengt. In deze periode moeten jullie al best veel regelen en organiseren. Wil je het toch graag zelf doen, dan is het misschien een goed idee om je ceremoniemeester, zussen, kennissen en vrienden te vragen om je hierbij te helpen.


Trouw buiten het seizoen

Buiten het seizoen (oktober-april) trouwen kan je een heleboel geld schelen. Wanneer jullie geen band hebben met een speciale datum in de zomer, dan kan trouwen in de herfst en zeker in de winter een goed alternatief zijn. Locaties hebben vaak nog tijd en ruimte genoeg en je kunt daarom vaak goede deals maken. En wat is er leuker dan vuurkorven, bontjes en een laag winterzonnetje? Wij boeken steeds meer kleine, intieme bruiloften in de winter, precies om deze redenen.


De Trouwkaarten

Trouwkaarten zijn vaak duur om te laten drukken, zeker een kaart met kleuren of opdrukken. Wanneer je de fotograaf kiest voor jullie bruiloft, kun je als optie een Loveshoot boeken. Soms zit deze zelfs bij het pakket inbegrepen. Gebruik een mooie foto van deze Loveshoot voor jullie Save The Date of trouwkaart. Veel fotografen weten ook wel goede adressen om deze mooi af te laten drukken.


De extra's tijdens de huwelijksreis

Wanneer je wel een heerlijke Honeymoon wilt maar alle extra’s maken het net even te duur, dan kun je natuurlijk ook items op je cadeaulijst zetten. Misschien vinden je gasten het juist wel heel leuk om niet per se zomaar geld te geven, maar om mee te helpen door jullie een lekkere massage, een excursie of een etentje cadeau te doen? Zo kun je op reis ook nog nagenieten van jullie dag en meteen denken aan je dierbaren.

We hopen dat deze tips jullie helpen om van jullie trouwdag de mooiste dag van jullie leven te maken. Heb je nog meer goede tips? Laat het ons weten en laat een bericht achter op onze Facebookpagina of LinkedIn pagina! Geniet van jullie bruiloft!

Wij fotograferen bruiloften sinds 2011. Of jullie nou groots of klein gaan trouwen, wij leggen het heel graag voor jullie vast. Neem contact met ons op voor meer informatie.


0 views

@2020  RENATE BOERE | FLASHBACK FOTOGRAFIE | ALL RIGHTS RESERVED

  • Flashback Fotografie Instagram
  • Flashback Fotografie Facebook
  • Flashback Fotografie LinkedIn