top of page
Laten zien
RenateFlashbackFotografie_2023_0041zw.jpg

over renate

Sinds 2016 ben ik full time fotograaf voor coaches en ondernemers die hun verhaal en groei willen vertalen naar beelden. Dat doen we op een ontspannen manier, door eerst het gesprek aan te gaan over wie jij bent en waarom je doet wat je doet, zodat je daarna jezelf kunt laten zien in de foto's die we maken.

 

Door foto's te maken van wie je echt bent: jouw unieke verhaal, je persoonlijkheid en stijl, trek je de klanten aan die passen bij jou en bij jouw onderneming of praktijk. Naast portretten van jou, maken we beelden die je verhaal ondersteunen, beelden die iets zeggen of verbeelden over jouw verhaal en die je naast je portretten kunt inzetten op je website en social media.

Het liefst werk ik met je samen op een plek die jij prettig vind en die bij je past, zodat de foto's vanuit flow ontstaan. Dat kan zijn in een mooie daglichtstudio, in het bos, op het strand of in een stad. In je huis, kantoor of atelier

mijn favorieten

mijn verhaal

Zo lang als ik me kan herinneren denk ik in beelden. De eerste camera kreeg ik van mijn ouders en daarmee legde ik zoveel mogelijk van mijn kleine wereld vast. Mijn eerste baantje was het ontwikkelen van films in de locale fotowinkel. Later ging ik reizen en fotografeerde ik vooral landschappen, want die zijn geduldig en daardoor leerde ik kijken, en schoonheid in verschillende omgevingen waarderen. 

 

Tijdens de opleiding aan de Fotovakschool ontstond mijn passie voor het fotograferen van mensen. Ik leerde dat net als in de natuur, schoonheid in alles en iedereen zit. Dat portretten niet gaan over uiterlijk maar het over het innerlijk naar buiten laten komen. Omdat ik nog analoog heb leren fotograferen (yup, zo oud) leerde ik om eerst goed naar de mens te kijken en dan pas te klikken...  

Een aantal jaar fotografeerde ik part-time bruiloften, families en kinderen naast mijn kantoorbaan, maar toen ik in 2016 niet langer bij het bedrijf kon blijven, besloot ik de stap te wagen en full-time fotograaf te worden. Als single moeder van een dochter vond ik het niet fijn meer om lange uren in het weekend te werken. Daarom maakte ik sinds mijn eigen overstap naar ondernemer, ook de stap om geen bruiloften en families meer te fotograferen maar me te richten op het portretteren en zichtbaar maken van ondernemers.

 

Naast fotograaf ben ik de trotse moeder van Julia. Samen maken we graag boswandelingen met Robbie de eigenwijze Shih-tzu. en ontdekken we graag nieuwe plekken op stedentrips en roadtrips. Ik hou van grootse uitzichten, van bossen en bergen en van alle verschillende seizoenen. Kerst is ons lievelingsseizoen, niet alleen omdat Juul dan jarig is, maar alle lichtjes, muziek en kaarsjes maken dit echt tot mijn all time favoriet seizoen.


Ik leef voor een goede kop koffie, verse bloemen, concerten en festivals en ik verzamel mooie momenten. Met en zonder camera. 

reviews

511CBD2A-BA93-4DC7-9655-E7B36A6DA15B.JPG
8B32151C-2191-404A-9FA5-7239C7F78CD7.JPG
61CCFEFF-48AC-4B01-8AEC-DA196CD1FF26.JPG
IMG_5E7DD8222801-1.jpeg
1B851B6C-3F50-42AF-9E74-D0388CB53248.JPG

Wanneer we samenwerken op een plek die bij je past, en je kunt genieten
van het moment, dan maken we geen foto's maar ervaringen 

zien we elkaar op instagram

bottom of page