FAMILIEFOTOGRAFIE - FAQ

Wat is Lifestyle fotografie? 
Wij noemen het Lifestyle fotografie omdat het nét even anders is dan anders. Je kunt natuurlijk een portret laten maken in een studio, maar onze meeste klanten zijn gezinnen met (kleine) kinderen, en dan is naar buiten gaan het leukste dat er is! Foto's maken in een mooie omgeving, zodat de kinderen ook lekker kunnen spelen tussendoor. Het is ongedwongen en we nemen altijd ongeveer twee uur de tijd. Daarnaast fotograferen we ook zwangerschappen en Loveshoots en met de natuur als achtergrond is er meer afwisseling in de foto's. We kiezen natuurlijk voor een goed tijdstip en rustige plekken, waardoor er zo min mogelijk mensen meekijken. 

 

Wat als buiten fotograferen geen optie is? 

Dat is natuurlijk geen probleem, wij passen ons makkelijk aan! Als je zwanger bent en je hebt een mooie, lichte woonkamer of slaapkamer, dan hoeven we de deur niet uit. Heb je een mooie tuin, dan kunnen we daar de foto's maken! We kunnen ook samen zoeken naar een mooie locatie. Een plek waar je misschien een mooie herinnering aan hebt. Wij vinden het altijd leuk om nieuwe locaties te ontdekken!  

Hebben jullie ook tips voor kleding? 

Jazeker! Kies iets dat bij je past en waar je je lekker in voelt. Het is belangrijk dat je comfortabel bent als je op de foto gaat. Rustige kleuren in natuurlijke tinten werken meestal het beste. Zachte en effen kleuren zijn altijd mooi. Denk aan pastelkleuren zoals groen, beige en bruin, maar wit, zwart, blauwtinten en ook roze kan goed. Een minder goede kleur is rood. Ruitjes, strepen en prints leidden vaak teveel af van het gezicht en dat is niet handig. 

Bij goed weer fotograferen wij het hele jaar door buiten. Als het maar droog is. (Bijkomend voordeel van de herfst en de winter: je hoeft niet zo vroeg je bed uit als in de zomer..) Wel is het in die maanden handig om extra laagjes kleding te dragen, zodat je tussendoor goed warm blijft. Omdat wij veel in de duinen en de bossen zijn, kan het ook handig zijn om een paar makkelijke schoenen mee te nemen. Met kleine kinderen is iets om mee te spelen tussendoor altijd handig en we zijn vaak vroeg op pad, dus ook iets om te eten en drinken voor tussendoor is goed.  

Wat als het slecht weer is? 

Aan slecht weer kan niemand iets doen. Als we een buitensessie gepland hebben en het regent, dan moeten we de shoot helaas verzetten. Hieraan zijn geen kosten verbonden. We proberen dan zo snel mogelijk weer een nieuwe datum in te plannen. 

Heb je meer vragen? Neem contact met ons op of vraag onze Lifestyle Guide aan. 

@2020  RENATE BOERE | FLASHBACK FOTOGRAFIE | ALL RIGHTS RESERVED

  • Flashback Fotografie Instagram
  • Flashback Fotografie Facebook
  • Flashback Fotografie LinkedIn